Info

Mikä Sekasin-chat?

Sekasin-chatissä voit keskustella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä ja aiheista. Pääset keskustelemaan nimettömänä, kahden kesken koulutettujen vapaaehtoisten ja mielenterveyden ammattilaisten kanssa.

Milloin se on auki?

Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä. Chat on auki maanantaista perjantaihin klo 7-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Toivomme, että öiseen aikaan sinäkin nukut.

Mistä siellä voi puhua?

Chatissä voit keskustella mistä tahansa mieltäsi painavista kysymyksistä ja aiheista. Me olemme täällä kuuntelemassa ja tukemassa. Erityisen paljon chatin vastaajilla on osaamista mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvistä asioista. Mikään aihe ei ole liian suuri tai pieni. Haluamme kuulla mitä Sinulle kuuluu!

Kuka sitä ylläpitää?

Chatin ylläpitämisestä vastaa Suomen Mielenterveysseura. Mukana on myös kasvava joukko muita toimijoita, jotka mahdollistavat yhdessä Mielenterveysseuran kanssa palvelun toimimisen.

sekasin-logot-sekasin

En saa chattiä toimimaan / En pääse juttelemaan. Missä vika?

Chat on ajoittain ruuhkainen, ja pahoittelemme, että joudut jonottamaan. Päivystäjämme vastaavat kyllä kaikille mahdollisuuksien mukaan jonotusjärjestyksessä. Jos et päässyt juttelemaan tänään, jaksaisitko yrittää huomenna uudestaan? Me olemme täällä.

Jos sinulla on juuri nyt hätätilanne, soita yleiseen hätänumeroon 112 tai Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen 010 195 5202

Mitä tietoa minusta kerätään?

Emme kerää Sekasin-chatin käyttäjistä mitään henkilötietoja. Ennen chatin aloittamista kysymme muutaman taustakysymyksen (ikä , sukupuoli, postinumero, mikä fiilis), joiden tarkoituksena on auttaa päivystäjää vastaamaan sinulle mahdollisimman hyvin. Kaikki chatissa kirjoitetut viestit poistetaan myös palvelimelta kuukausittain.

Mitä jos minulla on hätätilanne?

Keskustelussa voi käydä ilmi, että tarvitset muutakin kuin vain keskustelutukea. Chatin päivystäjät voivat näissä tapauksissa ohjata sinut oikeisiin palveluihin tai pohtia kanssasi ratkaisua akuuttiin tilanteeseen. Tarvittaessa keskustelussa antamiesi tietojen pohjalta voidaan tehdä myös lastensuojelu- tai rikosilmoitus. Tätä ei tehdä koskaan sinulta salaa.

Liittyykö chat Ylen Sekasin-sarjaan?

Kyllä ja ei. Sekasin-chat sai alkunsa vuonna 2016, kun mielenterveysjärjestöt yhdessä Ylen kanssa kampanjoivat mielenterveydestä nuorille. Yhtenä osana tuota kampanjaa nähtiin Sekasin-draamasarja Ylellä sekä toukokuussa 2016 viikon auki ollut Sekasin-chat. 

Nyt chatin ylläpitämisestä vastaa Suomen Mielenterveysseura ja rahoitus on saatu Me-säätiöltä. Yle ei ole mukana palvelun ylläpitämisessä.

Lisätietoa

Lisätietoa Suomen Mielenterveysseurasta: www.mielenterveysseura.fi
Lisätietoa Me-säätiöstä: www.mesaatio.fi

sekasin@mielenterveysseura.fi

mieli_logo_small